Składniki: ( 3 szk.200 ml)
* 4 łyżeczki kawy zaparzone w pół szklanki wody
* 1,5 szklanki lodów waniliowych
* 2 szklanki lodu
* 5 łyżek masy karmelowej z puszki
Kawę zaparzyć i schłodzić do tempertury lodówkowej. Zmiksować blenderem lub foodprocesorem z resztą, aż składniki się połączą, a lód pokruszy. Podawać natychmiast z bitą śmietaną.
2) Czekoladowe frappuccino
Składniki: ( 3 szk.200 ml)
* 4 łyżeczki kawy zaparzone w pół szklanki wody
* 1,5 szklanki lodów czekoladowych
* 2 szklanki lodu
* 4 łyżki czekolady w proszku
Kawę zaparzyć i schłodzić do tempertury lodówkowej. Zmiksować blenderem lub foodprocesorem z resztą, aż składniki się połączą, a lód pokruszy. Podawać natychmiast z bitą śmietaną.
Najlepszy przepis, kawa pyszna :)
OdpowiedzUsuńczy ta masa karmelowa MUSI być?
OdpowiedzUsuńnajlepiej by było jakby była;) kwestia smaku
UsuńOoo jest coś jeszcze prócz kremów chłodzących na ten upał! Biorę się za wypróbowanie! ;) www.ekshibicjonizmkontrolowany.blogspot.com
OdpowiedzUsuńP.S. Ciekawie tu masz ;)
Kawa mrożona jest super na upalne dni. Sama lubię ją w niemal każdym wydaniu. Super też smakują te z dobrą bitą śmietaną, musem czekoladowym czy owocowym. Prosty przepis też można polecić taki http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-mrozona-kawe/. Byle nie przesadzić z jej chłodem bo może zaboleć gardło :-)
OdpowiedzUsuńa ja jestem ciekaw czy smakuje równie dobrze co wygląda.
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuń